Keresés a Bibliában

20 1Láttam, hogy egy angyal jön le a mennyből. Kezében az alvilág kulcsa és egy nagy lánc. 2Megragadta a sárkányt, az őskígyót, vagyis az Ördögöt, a Sátánt, és ezer évre láncra verte. 3Letaszította az alvilágba, bezárta és lepecsételte, hogy ne vezesse félre többé a népeket, míg le nem jár az ezer esztendő. Akkor rövid időre szabadon kell engedni.
4Ezután trónokat láttam, azok ültek rajtuk, akikre az ítélkezést bízták; és azoknak lelkét, akiket a Jézus melletti tanúságtételük és Isten szava miatt lefejeztek; akik nem borultak le sem a vadállat, sem a szobra előtt, sem a bélyegét nem viselték a homlokukon vagy a kezükön. Életre keltek, és ezer évig uralkodtak Krisztussal. 5A többi halott csak akkor kelt életre, amikor eltelt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. 6Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. A második halálnak ezeken nincs hatalma, hanem Isten és Krisztus papjai lesznek, és ezer évig uralkodnak vele.
7Amikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán kiszabadul börtönéből, 8és útra kel, hogy a föld négy sarkán félrevezesse a népeket, Gógot és Magógot, és harcra toborozza őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. 9Felvonultak a föld síkságára, bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost, de tűz jött le a mennyből, és fölemésztette őket. 10Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénköves, tüzes tóba vetették, ahol gyötrődni fog éjjel-nappal a vadállattal és a hamis prófétával együtt örökkön-örökké.
11Egy nagy fehér trónt láttam, és a rajta ülőt, akinek tekintete elől menekült a föld és az ég, de nem maradt hely számukra. 12Láttam, hogy a trón előtt állnak a holtak, kicsik és nagyok. Könyveket nyitottak ki. Kinyitottak egy másik könyvet is, az élet könyvét. A halottak fölött ítéletet tartottak, a könyvekben leírtak alapján, tetteik szerint. 13A tenger visszaadta a benne lévő halottakat. A Halál és a Hádész visszaadta a halottakat, akik bennük voltak, és mindenki fölött ítéletet tartottak tettei alapján. 14A Halált és a Hádészt a tüzes tóba vetették. A tüzes tó a második halál. 15Aki nem volt beírva az élet könyvébe, azt a tüzes tóba vetették.

KNB SZIT STL BD RUF KG

Előző fejezet Következő fejezet