Keresés a Bibliában

4 1A Lélek határozottan kijelenti: az utolsó időkben néhányan elszakadnak a hittől, mert álságos lelkekre és démoni tanításokra hallgatnak, 2olyanokra, akik képmutató módon hazugságot hirdetnek, akiknek a lelkiismeretébe tüzes vassal bélyeget sütöttek. 3Ezek tiltják a házasságot, és azt javallják, hogy tartózkodni kell bizonyos ételektől, amiket pedig Isten azért teremtett, hogy hálaadással éljenek velük a hívők és az igazság ismerői. 4Mert Isten minden teremtménye jó, és semmi sem elvetendő, ha hálaadással élnek vele, 5ugyanis megszentelődik Isten igéje és az imádság által.
6Ha ezeket tanítod a testvéreknek, Krisztus Jézus jó szolgája leszel, hiszen annak a hitnek és igaz tanításnak az igéivel táplálkozol, amelynek szorgos követője lettél. 7Utasítsd el az értelmetlen, vénasszonyos históriákat! A vallásos életben gyakorold magad! 8A testedzésnek kevés a haszna, a vallásos élet viszont mindenhez hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete. 9Hitelre méltó beszéd ez, és teljes elfogadásra érdemes. 10Azért fáradunk és küzdünk, mert az élő Istenben reménykedünk, aki minden ember, de kivált a hívők üdvözítője. 11Ezeket hirdesd és tanítsd!
12Senki ne becsüljön le ifjúkorod miatt! Ellenkezőleg, légy példa a hívők számára beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben és tisztaságban! 13Amíg megérkezem, legyen gondod az Írás fölolvasására, az igehirdetésre és a tanításra! 14Továbbra se hanyagold el a benned lévő adományt, amit prófétai jelek alapján a presbiterek kézrátételével kaptál! 15Ezekre legyen gondod, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt! 16Ügyelj magadra és a tanításra! Mindebben légy állhatatos! Ha így cselekszel, magadat is, hallgatóidat is megmented.

KNB SZIT STL BD RUF KG

Előző fejezet Következő fejezet