Keresés a Bibliában

3 1Ha békeáldozat valakinek az áldozati ajándéka és szarvasmarhát akar bemutatni, akár hímet, akár nőstényt: hibátlant mutasson be az Úr előtt. 2Tegye rá kezét az áldozati ajándéka fejére, aztán vágja le a bizonyság sátrának bejáratánál, s Áron fiai, a papok, öntsék vérét körben az oltárra. 3Majd mutassák be a békeáldozatból tűzáldozatul az Úrnak: azt a hájat, amely a beleket borítja, s azt az egész hájat, amely a belek között van, 4a két vesét, a véknyakot borító hájukkal együtt, s a vesékkel együtt a máj hártyáját: 5égessék el az oltáron, az egészen elégő áldozattal, a tűzre tett fán, kedves illatú áldozatul az Úrnak.
6Ha aprómarha valakinek az áldozati ajándéka és békeáldozatnak szánja: akár hímet, akár nőstényt mutat be, hibátlan legyen. 7Ha bárányt mutat be az Úr előtt, 8akkor tegye rá kezét áldozati ajándéka fejére, aztán vágja le a bizonyság sátrának bejáratánál, Áron fiai pedig öntsék vérét körben az oltárra. 9Majd mutassák be a békeáldozatból tűzáldozatul az Úrnak: a hájat, az egész farkat, 10a vesékkel együtt, meg azt a hájat, amely a hasat és az összes beleket borítja, meg a két vesét, a vékonyánál levő hájukkal együtt, s a vesékkel együtt a máj hártyáját: 11égesse el a pap az oltáron tűzáldozati eledelül az Úrnak.
12Ha kecske valakinek az áldozati ajándéka és azt mutat be az Úrnak: 13akkor tegye rá kezét az állat fejére, aztán vágja le a bizonyság sátrának bejáratánál, Áron fiai pedig öntsék rá vérét körben az oltárra. 14Majd vigyék el belőle tűzáldozati eledelül az Úrnak: azt a hájat, amely a hasat borítja, s az összes beleket fedi, 15a két vesét, azzal a hártyával együtt, amely rajtuk a vékonyánál van, s a vesékkel együtt a máj háját 16és a pap égesse el mindezt az oltáron tűzáldozati, kedves illatú eledelül. Minden háj az Urat illeti! 17Örök törvény legyen ez nemzedékeitek számára minden lakóhelyeteken: vért és hájat egyáltalán ne egyetek.«

KNB SZIT STL BD RUF KG

Jegyzetek

3,1 A békeáldozat (más néven szövetségi áldozat) eredetileg a család szövetség-ünneplése volt. A családfő levágta az állatot, aztán a család együtt elfogyasztotta azt egy szent lakoma keretében. Későbbi időkben az állatot a templomban kellett leölni.

Előző fejezet Következő fejezet