Keresés a Bibliában

3 1A szárdeszi egyház angyalának írd meg!
Ezt mondja, akié Isten hét lelke és a hét csillag: ismerem tetteid. Tudom, hogy élőnek tartanak, de halott vagy. 2Ébredj fel, és erősítsd meg, ami megmaradt, s ami a halálán volt, mert tetteidet nem találom tökéletesnek Istenem előtt. 3Emlékezz, hogyan kaptad és hallottad! Tarts ki mellette, és térj meg! Ha nem virrasztasz, úgy érkezem, mint a tolvaj, és nem fogod tudni, melyik órában leplek meg.
4Vannak azonban néhányan Szárdeszben, akik nem szennyezték be ruhájukat. Ezek majd fehér ruhában fognak velem jönni, mert méltók rá.
5A győztest hozzájuk hasonlóan fehér ruhába öltöztetik, és a nevét nem törlöm ki az élet könyvéből, hanem megvallom majd Atyám és angyalai előtt.
6Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak!
7A philadelpheiai egyház angyalának írd meg!
Ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél Dávid kulcsa, aki ha valamit kinyit, azt senki be nem zárja, s ha valamit bezár, azt senki ki nem nyitja: 8ismerem tetteid. Nézd, ajtót nyitottam előtted, amit senki be nem tud zárni, mert bár nincs sok erőd, megtartottad tanításom, és nem tagadtad meg nevem.
9Íme, neked adok néhányat a sátán zsinagógájából azok közül, akik zsidónak mondják magukat, noha nem azok, hanem hazugok. Íme, kényszerítem őket, hogy jöjjenek, és boruljanak a lábad elé, és ismerjék el, hogy téged szerettelek. 10Mivel megtartottad a kitartásra vonatkozó tanításomat, én is megtartalak a kísértés órájában, amely az egész világot éri, hogy próbára tegye a föld lakóit. 11Hamarosan eljövök. Ragaszkodjál ahhoz, amid van, hogy senki el ne vegye koszorúdat!
12A győztest oszloppá teszem Istenem szentélyében, és többé nem kerül ki onnét. Ráírom Istenem nevét és Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, amely Istenemtől száll alá az égből, és az én új nevemet. 13Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak!
14A laodikeiai egyház angyalának írd meg!
Ezt mondja az Ámen, a hűséges és igaz tanú, Isten teremtésének a kezdete. 15Ismerem tetteid. Tudom, hogy nem vagy se hideg, se meleg. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! 16De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kiköplek a számból. 17Azt mondod: „Gazdag vagyok, dúsgazdag, nincs szükségem semmire.” Nem veszed észre, hogy nyomorult vagy, szánalomra méltó, szegény, vak és mezítelen? 18Azt tanácsolom neked, végy tőlem tűzben kipróbált aranyat, hogy meggazdagodj; fehér ruhát, hogy felöltözz, s ne lássék szégyenletes meztelenséged; kenetet, hogy megkend szemedet, és láss! 19Akiket szeretek, azokat fegyelmezem és tanítom. Légy buzgó, és térj meg! 20Íme, az ajtóban állok, és kopogok. Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele étkezem, ő meg velem.
21A győztesnek megadom, hogy mellettem üljön trónomon, ahogy én is győztem, és együtt ülök Atyámmal a trónján. 22Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak!

KNB SZIT STL BD RUF KG

Előző fejezet Következő fejezet